[solved] "Site Search Keywords" show integer instead of keyword in TYPO3


#1

hi

I have a problem with “Actions > Site Search”.

I am using the cms typo3 and have included the tracking code on all pages. tracking works!

than I have installed the typo3 extension ms_piwik_indexedsearch in order to track internal site search as well.
it is just a small typo3 extension that checks for searchwords and alters the piwik code respectively if searchwords are found.

trackPageView is replaced with trackSiteSearch(keyword, category, searchCount) according to the docs

so when searching e.g. for “test” (10 search results found) the piwik code in footer of the search result page looks like this:


<!-- Piwik -->
<script type="text/javascript">
  var _paq = _paq || [];
  _paq.push(['trackSiteSearch', ("test", false, 10)]);
  _paq.push(['enableLinkTracking']);
  (function() {
    var u="//piwik.mfvt.web.my1.cc/";
    _paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']);
    _paq.push(['setSiteId', 1]);
    var d=document, g=d.createElement('script'), s=d.getElementsByTagName('script')[0];
    g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s);
  })();
</script>
<noscript><p><img src="//piwik.mfvt.web.my1.cc/piwik.php?idsite=1" style="border:0;" alt="" /></p></noscript>
<!-- End Piwik Code -->

that looks good to me !?

I get then a results in piwik “Actions > Site Search”, but as displayed in the screenshot
[attachment 2231 Bildschirmfoto2015-03-23um13.16.40.png]
the keywords are not listed, instead integers are shown.
I checked the DB and there as well only the integers are shown, I didn’t find anywhere the actual searchword strings in the database at all.

when searching for the same keyword again the new entry is reflected in piwik reporting, and the number of searches for this keyword is increased.
as displayed in the screenshot I searched 2 times for “test” and one time for “page”.
another search for “test” will increase the number of searches to 3, as far as I found out by trial.
so piwik recognizes that it is the same searchword, yet des not display the keyword as a string but just an integer.

bug? feature? … or just stupid me?
I looked around the forum, the bugtracker and the web in general, but couldn’t find any similar behavior beeing reported.

any help would be apreciated!

rgds and happy tracking,
dahui


#2

here you can see the piwik action_log table where the values 1 and 2 are stored instead of the keywords


#3

hi folks

sorry to bother. :frowning:

it was other than expected a little glitch in the TYPO3 extension “ms_piwik_indexedsearch”.
but the author of the extension has already uploaded a new version of the extension to the TYPO3 TER.

the new version of the extension now supports both methods, old and new and a curly bracket that was too much in the code was eliminated.

with the latest version of ms_piwik_indexedsearch (1.2.2) and piwik 2.12.0 all works fine.

happy tracking,
dahui