Fresh Install of 2.7.0 fails after first login


#1

I installed 2.7.0 on a new server, complete fresh install with new database. I was able to login as admin only once. Thereafter, all I see is errors.

Here is the back trace:

Backtrace -->

There is an error. Please report the message (Piwik 2.7.0) and full backtrace in the Piwik forums (please do a Search first as it might have been reported already!).

Notice: Undefined property: Piwik\Config::$database in /home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php on line 61

Backtrace -->

#0 Piwik\Error::errorHandler(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:61]
#1 Piwik\Db::getDatabaseConfig(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:99]
#2 Piwik\Db::createDatabaseObject(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:50]
#3 Piwik\Db::get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:452]
#4 Piwik\Config->getConfigSuperUserForBackwardCompatibility(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:433]
#5 Piwik\Config->__get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:61]
#6 Piwik\Db::getDatabaseConfig(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:99]
#7 Piwik\Db::createDatabaseObject(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:50]
#8 Piwik\Db::get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:452]
#9 Piwik\Config->getConfigSuperUserForBackwardCompatibility(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:433]
#10 Piwik\Config->__get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Log.php:170]
#11 Piwik\Log->__construct(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Singleton.php:37]
#12 Piwik\Singleton::getInstance(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Log.php:463]
#13 Piwik\Log::logMessage(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Log.php:226]
#14 Piwik\Log::debug(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/FrontController.php:266]
#15 Piwik\FrontController::createConfigObject(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/FrontController.php:317]
#16 Piwik\FrontController->init(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/dispatch.php:33]
#17 require_once(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/index.php:46]

There is an error. Please report the message (Piwik 2.7.0) and full backtrace in the Piwik forums (please do a Search first as it might have been reported already!).

Notice: Undefined property: Piwik\Config::$database in /home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php on line 61

Backtrace -->

#0 Piwik\Error::errorHandler(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:61]
#1 Piwik\Db::getDatabaseConfig(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:99]
#2 Piwik\Db::createDatabaseObject(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:50]
#3 Piwik\Db::get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:452]
#4 Piwik\Config->getConfigSuperUserForBackwardCompatibility(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:433]
#5 Piwik\Config->__get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:84]
#6 Piwik\Db::getDatabaseConfig(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:99]
#7 Piwik\Db::createDatabaseObject(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:50]
#8 Piwik\Db::get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:452]
#9 Piwik\Config->getConfigSuperUserForBackwardCompatibility(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:433]
#10 Piwik\Config->__get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:61]
#11 Piwik\Db::getDatabaseConfig(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:99]
#12 Piwik\Db::createDatabaseObject(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:50]
#13 Piwik\Db::get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:452]
#14 Piwik\Config->getConfigSuperUserForBackwardCompatibility(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:433]
#15 Piwik\Config->__get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Log.php:170]
#16 Piwik\Log->__construct(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Singleton.php:37]
#17 Piwik\Singleton::getInstance(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Log.php:463]
#18 Piwik\Log::logMessage(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Log.php:226]
#19 Piwik\Log::debug(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/FrontController.php:266]
#20 Piwik\FrontController::createConfigObject(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/FrontController.php:317]
#21 Piwik\FrontController->init(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/dispatch.php:33]
#22 require_once(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/index.php:46]

There is an error. Please report the message (Piwik 2.7.0) and full backtrace in the Piwik forums (please do a Search first as it might have been reported already!).

Notice: Undefined property: Piwik\Config::$Debug in /home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php on line 84

Backtrace -->

#0 Piwik\Error::errorHandler(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:84]
#1 Piwik\Db::getDatabaseConfig(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:99]
#2 Piwik\Db::createDatabaseObject(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:50]
#3 Piwik\Db::get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:452]
#4 Piwik\Config->getConfigSuperUserForBackwardCompatibility(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:433]
#5 Piwik\Config->__get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:84]
#6 Piwik\Db::getDatabaseConfig(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:99]
#7 Piwik\Db::createDatabaseObject(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:50]
#8 Piwik\Db::get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:452]
#9 Piwik\Config->getConfigSuperUserForBackwardCompatibility(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:433]
#10 Piwik\Config->__get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:61]
#11 Piwik\Db::getDatabaseConfig(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:99]
#12 Piwik\Db::createDatabaseObject(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Db.php:50]
#13 Piwik\Db::get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:452]
#14 Piwik\Config->getConfigSuperUserForBackwardCompatibility(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Config.php:433]
#15 Piwik\Config->__get(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Log.php:170]
#16 Piwik\Log->__construct(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Singleton.php:37]
#17 Piwik\Singleton::getInstance(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Log.php:463]
#18 Piwik\Log::logMessage(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/Log.php:226]
#19 Piwik\Log::debug(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/FrontController.php:266]
#20 Piwik\FrontController::createConfigObject(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/FrontController.php:317]
#21 Piwik\FrontController->init(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/core/dispatch.php:33]
#22 require_once(…) called at [/home/societyo/public_html/analytics/piwik/index.php:46]

I have also set permissions on all /tmp folders to 777.

Any idea what is happening?


(Matthieu Aubry) #2

can you check that your config/global.ini.php file exists and looks good?


#3

I went ahead and re-installed Piwik from scratch, with a new database and new upload.

Now everything works fine, so I have no idea what the problem might have been.

Thanks for the suggestion about config/global.ini.php. If I have the same problem again, I’ll look into that.