At the 5th installation point "500 Internal Server Error"

at the 5th installation point, when creating a superuser, an error occurs.

*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:08 +0000] "GET / HTTP/1.0" 200 14252 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:08 +0000] "GET /plugins/Morpheus/images/logo.png HTTP/1.1" 200 11775 "https://my-domain.com/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:08 +0000] "GET /index.php?module=Installation&action=getInstallationCss&cb=b25838ed7c28ec6bfca8db41bfbd99eb HTTP/1.0" 200 205801 "https://my-domain.com/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:09 +0000] "GET /plugins/LanguagesManager/vue/dist/LanguagesManager.umd.min.js HTTP/1.1" 200 2485 "https://my-domain.com/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:09 +0000] "GET /index.php?module=Installation&action=getInstallationJs&cb=7833436864c99a45b38ce7d784e43c3b HTTP/1.0" 200 1201162 "https://my-domain.com/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:09 +0000] "GET /plugins/CoreHome/images/favicon.png HTTP/1.1" 200 2233 "https://my-domain.com/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:11 +0000] "GET /plugins/Morpheus/fonts/matomo.woff2?rjeutj HTTP/1.0" 200 11528 "https://my-domain.com/index.php?module=Installation&action=getInstallationCss&cb=b25838ed7c28ec6bfca8db41bfbd99eb" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:11 +0000] "GET /matomo.php?url=http://example.com HTTP/1.0" 200 92 "https://my-domain.com/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:14 +0000] "POST /index.php?module=LanguagesManager&action=saveLanguage HTTP/1.0" 302 - "https://my-domain.com/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:15 +0000] "GET / HTTP/1.0" 200 15646 "https://my-domain.com/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:15 +0000] "GET /matomo.php?url=http://example.com HTTP/1.0" 200 92 "https://my-domain.com/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:27 +0000] "GET /index.php?action=systemCheck HTTP/1.0" 200 35347 "https://my-domain.com/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:29 +0000] "GET /index.php?module=Installation&action=getEmptyPageForSystemCheck HTTP/1.0" 200 750 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:33 +0000] "GET /index.php?action=databaseSetup&clientProtocol=https HTTP/1.0" 200 17281 "https://my-domain.com/index.php?action=systemCheck" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:07:47 +0000] "POST /index.php?action=databaseSetup&clientProtocol=https HTTP/1.0" 200 17579 "https://my-domain.com/index.php?action=databaseSetup&clientProtocol=https" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:08:14 +0000] "POST /index.php?action=databaseSetup&clientProtocol=https HTTP/1.0" 302 - "https://my-domain.com/index.php?action=databaseSetup&clientProtocol=https" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:08:14 +0000] "GET /index.php?action=tablesCreation&clientProtocol=https&module=Installation HTTP/1.0" 200 15285 "https://my-domain.com/index.php?action=databaseSetup&clientProtocol=https" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:08:37 +0000] "GET /index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation HTTP/1.0" 200 18125 "https://my-domain.com/index.php?action=tablesCreation&clientProtocol=https&module=Installation" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:09:13 +0000] "POST /index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation HTTP/1.0" 500 535 "https://my-domain.com/index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:09:53 +0000] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 200 0 "https://my-domain.com/index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:11:02 +0000] "GET /index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation HTTP/1.0" 200 18125 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:11:24 +0000] "POST /index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation HTTP/1.0" 500 535 "https://my-domain.com/index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:15:36 +0000] "GET /index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation HTTP/1.0" 200 18125 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:17:56 +0000] "POST /index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation HTTP/1.0" 200 18507 "https://my-domain.com/index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:18:51 +0000] "POST /index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation HTTP/1.0" 500 535 "https://my-domain.com/index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"
*.*.*.* - - [11/Aug/2022:13:27:52 +0000] "GET /index.php?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation HTTP/1.0" 200 18125 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/104.0.0.0 Safari/537.36"

Is there a message in the response body?
Can you check also in the Matomo log file?

What is the path to the file?

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at info@my-domain.com to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.

VestaCP
4gb RAM, 40gb ssd

Have a look there:

1 Like
WARNING UsersManager[2022-08-11 14:27:58 UTC] [2cb0d] Could not send Piwik\Plugins\CoreAdminHome\Emails\UserCreatedEmail email: /home/admin/web/my-domain.com/public_html/vendor/phpmailer/phpmailer/src/PHPMailer.php(1935): Невозможно запустить функцию mail(). [Query: ?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation, CLI mode: 0]
ERROR UsersManager[2022-08-11 14:27:58 UTC] [2cb0d] Uncaught exception in API: /home/admin/web/my-domain.com/public_html/libs/Zend/Db/Statement/Pdo.php(236): SQLSTATE[HY000]: General error: 2006 MySQL server has gone away [Query: ?action=setupSuperUser&clientProtocol=https&module=Installation, CLI mode: 0]

How to disable mail?

After the repeated error came out. I opened /config/config.ini.php added these lines after [General] , then updated the page on the site. A window appeared with the addition of the site.

enable_update_communication=0
emails_enabled = 0
1 Like