401 Unauthorized error only in CHROME


#1

Hi

I have DEV SERVER and LIVE SERVER.
I’ve installed MYSQL and piwik 1.12 version on DEV SERVER. Than i inserted a tracking code on php page on DEV SERVER and everything works just fine. I’ve tested it and page was reporting open event. When I coped the page with tracking code to LIVE SERVER it stopped working but only in chrome browser (v30)
FF, Opera even IE (!) works just fine with LIVE SERVER and every page access is logged correctly but using chrome I get the following error in network requests:

Request URL:http://corpeustar1dev/star/_STATISTICS//piwik.php?action_name=Scheduler%20Reporting&idsite=1&rec=1&r=127852&h=15&m=43&s=4&url=http%3A%2F%2Fcorpeustar1%2Fstar%2FRCM_Reporting%2FPHP%2FScheduler_Reporting.php&urlref=http%3A%2F%2Fcorpeustar1%2Fstar%2FRCM_Schedule%2Fschedule.php&_id=5cf777b97a2419a7&_idts=1383577294&_idvc=1&_idn=0&_refts=0&_viewts=1383577294&pdf=1&qt=0&realp=0&wma=0&dir=0&fla=1&java=1&gears=0&ag=1&cookie=1&res=1440x900&gt_ms=19
Request Method:GET
Status Code:401 Unauthorized

in Chrome, if I copy&paste the above link in another chrome tab, it opens just fine without error and this is logged in piwik.
Again, this problem does not exist if I open same page on DEV SERVER.


#2

I still haven’t solved it


(Matthieu Aubry) #3

Status Code:401 Unauthorized

Can you check your error logs to see if there is some info ?


#4

IIS logs shows nothing, is there any piwik log?
it has to be something chrome specific and I just don’t get it how come when I copy the same link in a fresh tab it works without a problem

Below is the full header track from chrome browser:


Request URL:http://corpeustar1dev/star/_STATISTICS//piwik.php?action_name=Scheduler%20Reporting&idsite=1&rec=1&r=993660&h=10&m=38&s=25&url=http%3A%2F%2Fcorpeustar1%2Fstar%2FRCM_Reporting%2FPHP%2FScheduler_Reporting.php&urlref=http%3A%2F%2Fcorpeustar1%2Fstar%2Fpre_work%2Fshow_queue.php&_id=5cf777b97a2419a7&_idts=1383577294&_idvc=4&_idn=0&_refts=0&_viewts=1383643732&pdf=1&qt=0&realp=0&wma=0&dir=0&fla=1&java=1&gears=0&ag=1&cookie=1&res=1440x900&_cvar=%7B%221%22%3A%5B%22Role%22%2C%22Database%20Admin%22%5D%2C%222%22%3A%5B%22GEO%22%2C%22Cork%22%5D%2C%223%22%3A%5B%22NT%22%2C%22byszek%22%5D%7D&gt_ms=16
Request Method:GET
Status Code:401 Unauthorized
Request Headersview source
Accept:image/webp,*/*;q=0.8
Accept-Encoding:gzip,deflate,sdch
Accept-Language:en-US,en;q=0.8
Cache-Control:max-age=0
Connection:keep-alive
Cookie:acopendivids=task_info,product_tab_expander1,product_tab_expander2,contact_tab_expander1; acgroupswithpersist=nada; _ga=GA1.1.1809249376.1376563685; _pk_id.1.7f9d=764545ae850d053d.1376562692.13.1383643343.1383577863.
Host:corpeustar1dev
Referer:http://corpeustar1/star/RCM_Reporting/PHP/Scheduler_Reporting.php
User-Agent:Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/30.0.1599.69 Safari/537.36
Query String Parametersview sourceview URL encoded
action_name:Scheduler Reporting
idsite:1
rec:1
r:993660
h:10
m:38
s:25
url:http://corpeustar1/star/RCM_Reporting/PHP/Scheduler_Reporting.php
urlref:http://corpeustar1/star/pre_work/show_queue.php
_id:5cf777b97a2419a7
_idts:1383577294
_idvc:4
_idn:0
_refts:0
_viewts:1383643732
pdf:1
qt:0
realp:0
wma:0
dir:0
fla:1
java:1
gears:0
ag:1
cookie:1
res:1440x900
_cvar:{"1":["Role","Database Admin"],"2":["GEO","Cork"],"3":["NT","byszek"]}
gt_ms:16
Response Headersview source
Content-Length:1656
Content-Type:text/html
Date:Tue, 05 Nov 2013 10:38:25 GMT
Server:Microsoft-IIS/6.0
WWW-Authenticate:Negotiate
WWW-Authenticate:NTLM
X-Powered-By:ASP.NET


#5

I see there’s a doubled forward slash in that URL. Could this be the problem?


#6

[quote=canajun2eh]
I see there’s a doubled forward slash in that URL. Could this be the problem?[/quote]
Unfortunately not, if I open this link with doubled forward slash in a separete tabit works without any errors, but thanks for the suggestion


(Matthieu Aubry) #7

look in IIS error logs, there is a 401 returned which should log an error in your logs


#8

matt, good call! I was checking wrong logs before

Finally found it, in IIS errors:


2013-11-06 08:00:48 W3SVC1 10.73.240.239 GET /star/_STATISTICS/piwik.php action_name=Tools&idsite=1&rec=1&r=178877&h=8&m=0&s=48&url=http%3A%2F%2Fcorpeustar1%2Fstar%2FRCM_Toolbar%2FMOD%2FRCM_tools_homepage.php&urlref=http%3A%2F%2Fcorpeustar1%2Fstar%2FRCM_Reporting%2FPHP%2FScheduler_Reporting.php%3FS_date%3D11%252F01%252F2013%26E_date%3D11%252F05%252F2013%26Product%3D%2527Symmetrix%2527%252C%2B%2527Clariion%2527%252C%2B%2527Celerra%2527%252C%2B%2527NAS_MacOS%2527%252C%2B%2527Centera%2527%252C%2B%2527Avamar%2527%252C%2B%2527RecoverPoint%2527%252C%2B%2527ECC%2527%252C%2B%2527Networker%2527%252C%2B%2527VNX%2527%252C%2B%2527ESRS%2527%252C%2B%2527ESRS_Client%2527%252C%2B%2527ESRS_Gateway%2527%252C%2B%2527Cisco%2527%252C%2B%2527Brocade%2527%252C%2B%2527Greenplum%2527%252C%2B%2527Data_Domain%2527%252C%2B%2527VNXe%2527%252C%2B%2527VPLEX%2527%252C%2B%2527Atmos%2527%252C%2B%2527Isilon%2527%26date_display%3DMonths&_id=5cf777b97a2419a7&_idts=1383577294&_idvc=8&_idn=0&_refts=0&_viewts=1383668449&cs=ISO-8859-2&pdf=1&qt=0&realp=0&wma=0&dir=0&fla=1&java=1&gears=0&ag=1&cookie=1&res=1440x900&_cvar=%7B%221%22%3A%5B%22Role%22%2C%22Database%20Admin%22%5D%2C%222%22%3A%5B%22GEO%22%2C%22Cork%22%5D%2C%223%22%3A%5B%22NT%22%2C%22byszek%22%5D%7D&gt_ms=34 80 - 10.73.81.19 Mozilla/5.0+(Windows+NT+6.1)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/30.0.1599.69+Safari/537.36 401 2 2148074254

So it’s 401.2 error - Denied by server configuration
I check the authentication that is set up on the server and “Integrated Windows Authentication” is ticked.
It all works fine with all other browsers, they don’t even ask for username and password. Only Chrome and only in piwik call. Wehn I open above link directly I get no errors.
Do you guys have any idea what to do in that situation?